SurfaPore C este o compoziție lichidă, bazată pe apă și care asigură o impermeabilizare și o protecție eficientă pentru o gamă variata de suprafețe construite. Deoarece viscozitatea sa este similară cu cea a apei, pătrunde profund în capilarii unde nici un elastomer sau polimer nu poate ajunge. Compoziția bazată pe nanotehnologie asigură eficacitatea, durata de viață prelungită și modificări minime (practic zero) ale aspectului inițial, dar, în același timp, tratamentul este și eficient din punct de vedere al prețului.
Soluția pentru tratarea suprafețelor SurfaPore C se comportă foarte diferit, comparativ cu oricare alte compoziții bazate pe două componente sau pe silicon, deoarece nu crează o “peliculă de plastic” pe suprafața pe care a fost aplicată.
Suprafețele tratate cu SurfaPore C sunt mult mai rezistente la radiațile UV, ceea ce elimină efectul de îngălbenire. SurfaPore C nu afectează culoarea și naturalețea suprafeței pe care a fost aplicată și permite acesteia să “respire”.


Instrucțiuni de aplicare
Proprietăți fizice
Siguranță și depozitare
SurfaPore C protejează și impermeabilizează suprafețele prin pătrunderea în adâncimea porilor substraturilor; în loc să închidă porii, nanoparticulele îi “îmbracă”, asigurându-se că apa sau alți agenți corozivi sunt respinși cu eficacitate de forțele chimice. În acest fel substratul este protejat în profunzime și nu este afectat de abraziune sau de uzură mecanică. Cum nanoparticulele nu formează lanțuri polimerice, suprafețele tratate cu SurfaPore C rezistă mai mult; chiar și după 8 ani de la aplicare, ele manifestă 95% din calitatea și funcțonalitatea inițală.
În timp ce SurfaPore C constituie o barieră în calea apei pe suprafața tratată, unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizării este permeabilitatea suprafeței modificate. În cazul în care umezeala este captată sau o scurgere de apă are loc sub o suprafață modificată cu SurfaPore C, apa se poate evapora prin porii deschiși către mediul înconjurător, reducând presiunea capilară negativă. În acest fel este prevenită umflarea, crăparea și colmatarea suprafețelor tratate. Astfel, suprafețele modificate cu SurfaPore C răman uscate și neschimbate, atât ca aspect, cât și din punctul de vedere al proprietăților mecanice.
Standardele internaționale de testare
ASTM E514 – presiunea determinată de rezistența apei: 5 specimene de zidării modificate cu SurfaPore C au fost examinate sub o presiune constantă de 500Pa (metoda rezervorului / cisternei de apă) timp de 120 de ore: reducerea infiltrării apei 89,2±2%; reducerea scurgerilor de apă: 99,4% (±2%)
Stabilitatea la iradierea cu UV: SurfaPore C prezintă o rezistență la iradierea continuă cu UV de cel puțin 3 ori mai mare decât produsele bazate pe solvenți.
RILEM test 11.4 – masurarea hidroabsorbției materialelor pe bază de ciment: procedura de testare RILEM determină rata de absorbție a apei pe o suprafață verticală, pe bază de ciment, folosind un recipient de sticlă (tub) de 10 cm, plin cu apă. Pierderea de apă din tubul de sticlă este masurată în acest timp (maxim 24 ore) și este corespunzătoare impermeabilității și protecției suprafeței pe bază de ciment. Pentru suprafețele rezistente la apă, pierderea de apă este sub 4 cm, în timp ce pentru suprafețele impermeabile ar trebui să fie sub 1 cm. Pentru suprafețele tratate cu SurfaPore C, aceasta este sub 0,5 cm.
ISO EN 1015-18 – Determinarea coeficientului capilar: valorile acestui coeficient sunt reciproce cu abilitatea de absorbție a apei. 100 grame de pudră de ciment au fost folosite pentru pregătirea mostrelor necesare. Fiecare mostră necesită cel puțin 17 gr de apă pentru a deveni un amestec omogen. Valorile coeficientului mai mici de 0,11 arată o protecție foarte eficientă împotriva apei. Atât în timpul amestecării, cât și al aplicării, au fost înregistrate valori sub 0,6.
Permeabilitatea vaporilor – a fost determinată ca fiind procentul vaporilor de apă care “circulă” printr-o mostră de ciment de 2 cm grosime. Valoarea înregistrată a fost de 3,82 (aplicare) și 20,12 (amestecare).